Banen

Etikette og raskere spill

Respekter at personen med lavest handicap i flighten styrer flighten med tanke på fremdrift i spillet slik det forutsettes i etikettereglene. 

Nedenfor følger noen tips hvordan du selv kan finne ut hva som er god oppførsel på banen.

1. Forbered deg så du er klar til å slå din ball når det er din tur. Planlegg slaget og ha kølle, ball og peg klar. Ikke ta prøvesving på Tee og begrens ellers prøvesvinger til en pr slag. Gå raskt til din egen ball etter at alle har slått. Da får du tid til å forberede det neste slaget.

2. Ta øyemerke på det sted hvor en ball er forsvunnet i roughen. Du tjener mye tid hvis du klarer å gå rett på ballen.

3. Spillet på greenen medfører som regel de største forsinkelsene. Planlegg derfor putten din mens de andre spiller, og ikke overdriv vurdering og sikting. Kanskje en annen er klar til å putte først, da lar du medspilleren gjøre det.

4. Sett fra deg bag'en på den siden av greenen som er nærmest neste tee.

5. Ta opp ballen din med EN gang hvis du får putten, eller når du ikke lenger har sjanse til poeng på hullet

6. Den spiller som først har hullet ut tar ansvaret for flaggstangen og sette den på plass når alle har puttet ferdig.

7. Noter scoren ved neste tee. Skal du spille først, så slå ut før du noterer scoren.

8. Hold øye med flightene bak og foran! Det aller viktigste er å holde kontakten med de foran. Kan du ikke få poeng så plukk opp og heng på de foran!

9. Ta med et par ekstra køller hvis du går langt fra bag'en din for å spille en ball. Ha alltid en ekstra ball i lommen i tilfelle du må slå en provisorisk.

10. Reparer alle nedslagsmerker som du ser på green og rengjør ballen din mens andre putter dersom dette kan gjøres uten at de andre spillerne blir forstyrret.